Českolipský Arsenal si poradil s libereckým béčkem.


V předposledním kole Fortuna ČFL B se českolipský Arsenal představil naposledy v tomto ročníku na domácí půdě, kdy hostil FC Slovan Liberec B. Vedení oddílu rozhodlo, že vstup bude pro diváky zdarma. Přišlo 430 diváků. Po deštivé průtrži se hrál bojovný fotbal, který diváky nadchl. Domácí trenér Pavel Hradiský k utkání řekl: „Těžký zápas, utkali jsme se s mladým, ale velmi kvalitním soupeřem. Začátek se nám moc nepovedl. Hosté se ujali vedení, pak tam měli ještě jednu šanci, při které nám hodně zatrnulo. Postupem času jsme změnili rozestavení, začali jsme hrát útočněji a do poločasu jsme vyrovnali. Ve druhé půli jsme to otočili na naši stranu. Velmi těžké utkání a jsme rádi, že jsme toto poslední domácí utkání zvládli. Děkuji fanouškům za přízeň.“

FK Arsenal Česká Lípa – FC Slovan Liberec 4:1 (1:1)

Do utkání lépe vstoupil soupeř, který ve třinácté minutě šel do vedení po centru Málka od brankové čáry na Okohovu hlavu 0:1. V té době Lípa byla taková ospalá, to se změnilo po změně v rozestavení. Výsledkem byla šance Šimona, kterého našel v předu gólman Král při výkopu. Šimon ztroskotal až na stoperech. Pak přišla šance hostí. Okoh z voleje mířil pod břevno, gólman Král jeho umístěnou střelu rukou vyboxoval nad branku. Následovala šance domácího Omona po centru od Hajda, v tísni dvou stoperů trefil pouze libereckého brankáře Musila. Ve 40. minutě českolipský gólman Král poslal míč za libereckou obranu, na kterou si naběhl Šimon a lobem překonal gólmana Musila a srovnal stav utkání na 1:1. V závěru první půle měli hosté velkou šanci skórovat, kdy se ke střele z hranice vápna dostal Wydrzynský. Král tuto střelu vyrazil jen k Málkovi, který nelenil se střelou, jenže v cestě mu stál Hajdo, jenž zaskočil za gólmana Krále.

Do druhé půle Lípa zlepšila hru a bojovnost. Dočkala se i gólů. V 57. minutě po centru Baláže do libereckého vápna stáhl za ruku Netušil Šimona a byl z toho pokutový kop, který proměnil faulovaný hráč a ztrhl vedení pro českolipské, 2:1. V 64. minutě po strkanici s Filipem byl vyloučen liberecký Okoh, Filip též viděl kartu, naštěstí jen žlutou. Lípa využila soupeřovo oslabení ke vstřelení třetí branky, kdy špatné rozehrání gólmana Musila na Bartoše využil Kazda k vypíchnutí míče na Šimona, ten mu zpětně přihrál do brejku. Ve vápně udělal kličku gólmanovi a pak poslal balón do prázdné branky. V 84. minutě musel předčasně do sprch i domácí Baláž, kdy po zatažení za ruku unikajícího Horňáčka dostal červenou kartu. Vyrovnání sil na hřišti chtěli hosté využít ke snížení skóre, jenže českolipští hráči byli proti. V 89. minutě Vít vystihl opětovnou špatnou rozehrávku libereckého gólman na Bartoše k brejku, ve vápně přehodil ležícího gólmana i s obráncem a ještě zkrášlil konečný výsledek, 4:1.

Liberecký trenér Jakub Harant utkání okomentoval slovy: „Mám radost z toho, jak jsme vstoupili do zápasu, trvalo to asi třicet minut. Škoda, že jsme toto zužitkovali jenom jedním gólem. Domácí na to zareagovali změnou v rozestavení a my jsme měli patnáct minut problémy, domácí srovnali skóre. My jsme též do druhého poločasu udělali změny v rozestavení. Bohužel o všem rozhodla ta pasáž, kdy se kopala na nás penalta a vyloučení, tím se to zlomilo. Po vyrovnání počtu hráčů jsme se chtěli nadechnout ke snížení, ale pak přišla chyba v rozehrávce a prohrávali jsme 4:1.“

Branky: 40´a 57´Šimon, 78´Kazda, 90´Vít – 13´Okoh; rozhodčí Coufal, ŽK 3:2, ČK 1:1, počet diváků 430.

Sestava: Král – Dvořák, Filip, Hajdo – Baláž, Ješeta. Vít (90´Krejčík), Pajkrt (79´Stružinský)  – Kazda (82´Halbich) – Šimon (90´Kaňkovský), Omon (90´Valta)

MLÁDEŽ
Tým starších žáků sérii porážek nepřerušil.
...
MLÁDEŽ
kategorie u10 odjíždí z jablonce s úsměvem.
...
"A" Tým
Českolipský Arsenal si poradil s rezervou Pardubic.
...
MLÁDEŽ
PLANEO CUP v Roudnici nad Labem pro U12.
...
MLÁDEŽ
Hrozivá dvacetiminutovka stála starší žáky body.
...
MLÁDEŽ
U14 na domácí půdě porazila hvězdu cheb.
...
MLÁDEŽ
U10 měla týden plný fotbalu.
...
"A" Tým
Českolipský Arsenal vybojoval třetí domácí vítězství.
...
MLÁDEŽ
Anglický týden v podaní starších žáků.
...
MLÁDEŽ
u14 si připsala důlěžitou výhru se slavojem vyšehrad.
...

Other Articles

Leave a Reply